Max historie

Max er ikke kun Sveriges foretrukne hamburgerrestaurantkæde. Det er også den første. Curt Bergfors og Britta Andersson, som grundlagde Max tilbage i 1968, åbnede deres første restaurant i Gällivare, i det nordligste Sverige. Deres hamburgere blev så populære at de i løbet af to år, åbnede flere restauranter. Idag er Max en landsdækkende hamburgerkæde med næsten 100 restauranter i Sverige og et antal restauranter i Norge.

1968

Curt Bergfors, åbnede som 18-årig  sammen med Britta Andersson en fast food kiosk på UNO-X-grillen i Gällivare I det nordligste Sverige.

1971

Forretningen går godt, og endnu en restaurant åbnes i Luleå, som får navnet Max efter ejerens øgenavn.

1981

Max åbner Nordeuropas første drive-in i Piteå.

1991

På grund af dårligt salg og Max succes, bliver McDonald’s tvunget til at lukke to restauranter I det nordlige Sverige. Max overtager dem begge.

2001

Max er blevet en landsdækkende hamburgerkæde I Sverige, fra Haparanda i Nordi til Lund i syd.

2003

Max menu’en får den største opdatering nogensinde med lanceringen af Delifresh, en ny serie af fedtfattige produkter inclusive meals, van dog deserter med mindre fedt uden at skulle undvære den gode smag.

2005

Max bliver først til at have en burger med lavt kulhydratindhold, Low Carb-burgere - godt nyt for alle tilhængere af kulhydratdiæter som Glykæmisk Index og Atkins.

2007

Max lancerede MinimizeMe, hvor Johan Groundstroem viste verden, at man kan tabe vægt gennem en diæt bestående af sunde hamburger. Resultat; et 30 kg vægttab på 90 dage.Samme år lancerer vi Sveriges første GI-burger (specielt velegnede til mennesker der vil styre deres blodsukker).

2008

Max bliver den første og eneste hamburgerkæde som viser CO2 mærkning på sine menuer, og som kompenserer CO2 udledningen ved at plante træer i Afrika.

2011

Max åbner sin første restaurant uden for Sverige på Karl Johans Gate, Egertorget i Oslo d. 12. maj.

2013

Den 1. marts åbnede Max sin første restaurant i Danmark på Gammeltorv ved Strøget i København.