
Vores mad
Hos MAX tror vi på, at godt dyrehold er vigtigt i vores forsøg på at gøre verden lidt bedre. At købe så lokalt som muligt er en prioritet. I 1968, da vi åbnede dørene til den første MAX-restaurant i lille Gällivare i det nordlige Sverige, havde vi allerede truffet beslutningen om, at MAX-burgere skulle laves med svensk kød. Derfor er vores absolutte bestræbelse at købe så lokalt som muligt også på vores markeder i Norge, Sverige og Polen.
Prioritering af lokalt kød
Vi bruger i øjeblikket svensk oksekød, kylling og bacon i vores restauranter i Sverige og Danmark og norsk oksekød og kylling i Norge. Polen har svensk kylling, polsk oksekød og bacon fra EU. Alle leverandørerne opfylder vores politik for dyrevelfærd.
Kylling
Alle kyllingeproducenter, der leverer til MAX i Danmark, er medlemmer af Svensk Fågel og er dermed omfattet af deres dyrevelfærdsprogram, ud over den svenske dyrebeskyttelseslovgivning. Dette indebærer blandt andet, at de ikke får nogen hormoner eller vækstantibiotika, at de går frit omkring i opvarmede stalde på en seng af halm, flis eller savsmuld, og at der regelmæssigt følges op af Länsstyrelsens dyrlæger og uafhængige kontrolører.
Hvis du vil vide mere om MAX' dyrevelfærdspolitik for kylling, kan du finde den i sin helhed på svensk her.
I vores årlige bæredygtighedsrapport kan du læse om status for de mål, vi har sat for kyllingedyrevelfærd. Du kan finde rapporten her.
Sæsonbestemte grøntsager
Vi bruger lokalt dyrkede grøntsager i vores markeder, når sæsonen tillader det, eller fra Europa, hvis det er muligt, og uden for Europa, hvis det ikke er tilfældet. Vi arbejder med producenter, der respekterer miljøet, kvalitet og friskhed og regelmæssigt udfører mikrobiologiske analyser på de grøntsager, vi køber.
Æg fra fritgående høns
Æggene, der bruges i produkter, der sælges på alle vores markeder, kommer fra fritgående høns. Dette inkluderer alle typer æg: skallede æg, æggeprodukter og æg i sammensatte produkter.
MSC-fisk
Den fisk, vi serverer på alle vores markeder, er certificeret af Marine Stewardship Council (MSC), hvilket betyder, at de fanges ved hjælp af bæredygtige fiskemetoder og kommer fra en ikke-truet bestand.
Lokal mejeri
I vores danske restauranter bruger vi mælk fra Skåne, den sydlige region i Sverige, som ligger tæt på Danmark. I Norge, Polen og Sverige bruger vi et lokalt mejeri.