Max Burgers lancerer ny klimavenlig plantebøf til danskerne

København 23-05-2019 05:00 (Opdateret 08-01-2020 17:10)

Den 23. Maj lancerer Max Burgers en egenudviklet burger som ser ud og smager som kød, men som er lavet plantebaseret protein: Delifresh Plant Beef. Nyheden er en unik innovation som er udviklet i Max’ eget Food lab i Stockholm under ledelse af chefkok Jonas Mårtensson. Initiativet er et skridt fremad i Max’ arbejde med at reducere sin klimapåvirkning ved at inspirere flere med burgere der smager godt uden de behøver at være  med rødt kød.

Max Burgers har som målsætning at 50% af solgte måltider i 2022 skal være andet end rødt kød, og til dato ligger salget tæt på 40%. Nu sætter burgerkæden tempoet op på såvel menuen som på bæredygtighedsarbejdet med lanceringen af Delifresh Plant Beef som er en plantebaseret burger som lanceres på Max Burger restauranter i Danmark, Norge og Sverige.

- Jeg har prøvet de fleste kendte plantebaserede produkter på markedet, inklusive de amerikanske. Max Delifresh Plant Beef er ”best in class”. Fremtidens protein er her nu og det bedste er udviklet i Sverige af os. Vores mål er at alle kødspisere skal føle at de stadig kan spise en superlækker ”kødburger” uden at det faktisk er kød, siger Claes Petersson, vice VD/Innovations- og udviklingschef i Max Burgers.

Med Delifresh Plant Beef tilbyder Max både hærdede kødelskere og gæster som foretrækker en plantebaseret kost et velsmagende og mættende proteinalternativ til kød, men forskellen er at den plantebaserede burger har et meget lavere klimaaftryk. Arbejdet med at udvikle en ”kødburger uden kød” startede for tre et halvt år siden.

- Arbejdet med at kunne tilbyde vores gæster en plantebaseret køderstatning startede samtidig med at vi lancerede første del af vores Green-familie af grønne burger i januar 2016, fortæller Jonas Mårtensson, chefkok på Max Burgers. Vi indledte jagten efter et alternativ som skulle passe til vores menu, men vi fandt hurtigt ud af, at ingen produkter på markedet opfyldte vores krav til en god smag. Derfor besluttede vi, at udvikle vores plantebaserede burger for kødelskere. For mig personligt, var beviset på at vi var i mål, at min kødelskende søn ikke kunne kende forskellen!

Fra og med 23. Maj kan man spise en Delifresh Plant Beef bøf i alle Grand Deluxe burgerne ved helt enkelt at udskifte oksekødsbøffen. Selv kampagneburgeren Spicy Avocado som gør comeback på menuen henover sommeren, vil findes i fire varianter; oksekød, kylling, halloumi og vores nye plantebaserede Delifresh Plant Beef

Information:
Delifresh Plant Beef findes som alternativ til alle Grand Deluxe-burgere, hvor gæsten kan vælge at skifte proteinet ud til det plantebaserede alternativ i stedet. Desuden lanceres en helt ny burger: Delifresh Plant Beef Signature. Delifresh Plant Beef er helt plantebaseret og indeholder blandt andet hakket soya- og hvedeprotein og er udviklet og produceret i Sverige.

 Max Burgers blev grundlagt i 1968 og er Sveriges ældste burgerkæde. Den første Max restaurant åbnedes i 2013 og i dag findes 3 restauranter som drives på franchisebasis. Max vil være verdens bedste burgerkæde og vejen dertil er at gøre verden lidt bedre. Både ved at servere de bedste burgere og tage et aktivt ansvar for det samfund, vi er en del af. Målet er at hver anden solgt måltid i 2022 skal være noget andet end rødt kød. Siden juni 2018 har hele menuen hos Max været klimapositiv. Max har siden 2006 uddelt 300 millioner kroner til projekter i udviklingslande. I 2009 blev fonden Rättvis fördeling stiftet, og den giver hvert år 7-10% af det årlige nettooverskud til trængende mennesker rundt om i verden. Max har i alt 143 restauranter, og beskræftiger 5.500 medarbejdere. Max omsatte 3,5 milliarder SEK i 2018.